Mistrovství Evropy olympijské třídy iQFoil

Eva Skořepová | 18.05.2022

Mistrovství Evropy olympijské třídy iQFoil odstartovalo 17. května na stejném místě, kde vloni získaly Nela Sadílková a Kristýna Chalupníková zlato a stříbro na mistrovství světa juniorské třídy Techno 293, teda na Gardě v Circolo Surf Torbole.



 
A nyní jsou tu zpět a závodí s těmi nejlepšími ženami na světě a kromě toho bojují o juniorský evropský titul do 21 let na olympijském létajícím prkně iQFoil. V českém týmu jsou kromě nich ještě čtyři reprezentantky – Kateřina Altmannová, Kristýna Piňosová a sestry Bára a Kateřina Švíkovy – a také dva muži – olympionik Karel Lavický a junior David Drda.

 

 

 

První den se odjely čtyři jízdy ve slalomu. Mezi ženami byla na 15. místě celkově a druhá mezi juniorkami Kristýna Piňosová, zatím nejlepší ze šestice našich dívek! Závodí skvěle, přestože se potýká se zraněním ruky. Výborně jel také trenér Steve Allen, který byl na 16. místě a velmi slušně zajel také Karel Lavický, jemuž patřilo 59. místo ze 154 závodníků. Junior David Drda sbírá cenné zkušenosti. Žen je na startu 95.  

 

 


 

 
Druhý den se jely čtyři rozjížďky, naši si v nich trochu pohoršili, ale závodit se bude až do neděle 22. května, kdy bude na programu finále. Takže vše je stále otevřené.
 
Výsledky sledujte zde: https://iqeuropeans2022.sailti.com/.../races/race-resultsall


 
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Juniorské mistrovství světa v olympijském kiteboardingu začíná.

Stylově zahájili letošní závodní sezonu na Lipně v Jachtklubu Černá v Pošumaví. Na start Evrop...

Na Gardě v Torbole se jel od 12. do 15. května závod Evropského poháru tříd ILCA 4, 6 a 7. Mez...

iQFoilový tým nyní tvrdě trénuje na Gardě na letošní mistrovství Evropy v dospělé kategorii, k...

Velký mezinárodní závod olympijských tříd Semaine Olympique Française se jel od pondělí 25. 4....

Zobrazit všechny články


nahoru