Mistrovství světa do 21 let olympijské třídy ILCA 6

Eva Skořepová | 31.08.2021

Mistrovství světa do 21 let olympijské třídy ILCA 6 se odjelo v polské Gdyni.



  
„První den závodu foukal slabý vítr do 4 m/s, druhý den foukalo z moře okolo 8 m/s a třetí den byl vítr nejsilnější až k 12 m/s a také z moře a k tomu velké vlny. Byly velké vlny a velmi těžké podmínky. Obě naše reprezentantky Alesia Palanti i Klára Himmelová se držely v první dvacítce. Na čtvrtý den se vítr otočil směrem ze břehu, měl rychlost okolo 6 m/s a více se točil. Závodní komise dala start na brzkou ranní hodinu, protože odpoledne měly přijít poryvy až k 15 m/s. Pátý den panoval slabý vítr a odjela se pouze jedna rozjížďka. Na poslední den nebyla předpověď moc optimistická a skutečně se i vyplnila. Chodily silné přeháňky a takřka nefoukalo, takže se už se nezávodilo,“  popsal podmínky trenér Štěpán Novotný.

 


 
Alessia Palanti chtěla od tohoto závodu určitě víc. „Byly těžké podmínky, ale aspoň jsem natrénovala něco nového, v takto velkých vlnách jsem toho mnoho zatím nenajezdila, na mé domácí Gardě jsou vlny úplně jiné. Navíc byla strašná zima, jsem ráda, že letím domů,“  řekla po závodě.
 
„Alessia trošku bojovala s rychlostí a na to se nabalovaly i taktické chyby. Nicméně opět zajela perfektní výsledek a skončila na 11. místě. Bohužel Klára Himmelová dala čtvrtý den závodu dva předčasné starty a propadla se na 32. pozici. Byla to velká škoda, protože jezdila v tomto závodě velmi dobře a často dokázala na první bójku dojíždět okolo pátého místa, bohužel na zaďáky ještě není tak rychlá a zde ztrácela. Nicméně byl by to pro ni zatím nejlepší výsledek,“ doplnil trenér.

 


 
„Klukům se dařilo o poznání méně. Málo tréninku a velmi těžké podmínky byly nad jejich síly. Andrew Lawson dokázal ve stříbrné skupině bojovat okolo poloviny a skončil celkově na 110. místě. Potýkal se především s rychlostí lodě. Miky Vaszi skončil na 120. místě a jeho hlavní slabinou byly starty a jízda po větru,“ uzavřel trenér své hodnocení.
 
Naše reprezentantky a reprezentanty uvidíme na Pálavské regatě, která se na Nových Mlýnech jede od 10. do 12. září jako mistrovství ČR pro třídu ILCA 6.
 
Fotogalerie: http://2021-u21.laser-worlds.com/photos/

 
Výsledky muži: http://2021-u21.laser-worlds.com/wp-content/uploads/sites/23/2021/08/ILCA-7-R9-GSxx.htm


Výsledky ženy:
http://2021-u21.laser-worlds.com/wp-content/uploads/sites/23/2021/08/ILCA-6-R9x.htm


 
 
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Od 21. do 28. srpna se v estonském Tallinnu jelo juniorské mistrovství Evropy ve třídě Techno ...

Mistrovství světa do 21 let olympijské třídy ILCA 6 se jede v polské Gdyni.

156 mužů a 72 žen startovalo v nové a rychle rostoucí supermoderní olympijské třídě. Od 16. do...

Letošní mistrovství světa ve třídě Raceboard se konalo ve městě Riga v Lotyšsku na jezeře Kiše...

Další skvělý výsledek si připsala Alessia Palanti, česká reprezentantka v olympijské třídě ILC...

Zobrazit všechny články


nahoru