Olympijská kvalifikace třídy ILCA bez Viktora Teplého

Eva Skořepová | 19.04.2021

Dnes (19. 4.) začíná ve Vilamouře další závod, který nás eminentně zajímá. Evropská kvalifikace tříd ILCA 7 (Laser) a ILCA 6 (Laser Radial). Na startu budou naši reprezentanti Jakub Halouzka, Ben Přikryl, Alessia Palanti a Klára Himmelová. Bohužel Viktor Teplý měl pozitivní test na Covid 19 a musel zůstat doma v karanténě.


Český ILCA Team: Jakuba Halouzka, Klára Himmelová, Alessia Palanti, Benjamín Přikryl a trenér Štěpán Novotný
 

 

Předpověď na dnešek hlásí slabý vítr, který bude později sílit. Ženy ve třídě ILCA 6 mají start naplánovaný na 12:00, muži odstartují po nich ve 14:30 na stejném okruhu.
 
Přihlášených je 89 žen, Klára Himmelová a Alessia Palanti budou bojovat o účast v Tokiu. Pro evropské země zbývají dvě poslední olympijská místa, o která se popere sedm států – Bulharsko, Izrael, Portugalsko, Rumunsko, Lotyšsko, Ukrajina a Česko.
 
Mužů bude na startu 139 včetně našich reprezentantů Jakuba Halouzky a Benjamína Přikryla. Bohužel česká jednička Viktor Teplý se závodu nemůže kvůli nařízené karanténě zúčastnit a bude stejně jako my čekat, zda se podaří místo do Tokia vyjete jeho reprezentačním kolegům. O kvalifikaci mezi muži bojuje 13 zemí, mezi kterými jsou jachtařské velmoci jako například Španělsko, Nizozemsko, Belgie, Litva, Polsko…
 
Bude to těžké, držme všem palce!
 
Více informací a výsledky: http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race/text/2021-ilca-vilamoura-european-continental-qualification-en


 
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Ondřej Teplý skončil stejně jako loni dvanáctý na evropském šampionátu olympijské třídy Finn. ...

V portugalské Vilamouře v pondělí začíná evropský šampionát třídy Finn. Zároveň se pojede i o ...

V chorvatském Medulinu se od 1. do 4. dubna jelo mezinárodní mistrovství Chorvatska ve třídě O...

Mladí závodníci SpS a SCM Techno 293 byli od 24. března s trenérem Milanem Hájkem opět v Cádiz...

Evropská olympijská kvalifikace tříd 49er, 49erFX a Nacra 17 skončila v pátek 26. 3. 2021 na L...

Zobrazit všechny články


nahoru