Optimisti úspěšní v Dánsku, v místě konání mistrovství Evropy

Eva Skořepová | 30.05.2022

SpS Optimist absolvovalo minulý týden trénink a přípravnou regatu v Sonderborgu, kde se letos v srpnu pojede mistrovství Evropy!




 
„Před třídenním závodem jsme měli dva dny tréninku. Měli jsme zrovna štěstí na větrné podmínky, které přišly se studenou frontou ze západu. Během prvního závodního dne, jsme nejprve čekali, až vítr trochu zeslábne, a poté jsme vyjeli na vodu. Bohužel pro silný vítr se závodní komise rozhodla nestartovat rozjížďku a závodníky poslala zpět na břeh. Druhý závodní den jsme opět čekali až poryvy nebudou přesahovat více než 26 uzlů a následně jsme odpoledne vyjeli do startovního prostoru. Podařily se odjet 4 pěkné rozjížďky, ve kterých se našim závodníkům dařilo! V neděli se naopak pro nedostatek větru nepovedlo dokončit žádnou další rozjížďku,“ popsala průběh akce trenérka Nikol Staňková

 

 


 
Český tým získal hned několik medailí! Na celkovém 3. místě ze 110 závodníků se skončil Jeremiáš Přikryl (LS Kroměříž). 16. místo obsadil Jan Valenta (YC CERE), 19. místo a zároveň první místo v kategorii U13 získal Jiří Tomeš (JK Česká Lípa) a 23. místo a zároveň 3. místo v kategorii U13 Vladimír Kováč (JK Prostějov). Celkem se závodu zúčastnilo 11 českých závodníků, kteří přijeli zmapovat lokalitu a porovnat se se všemi 14 kvalifikovanými závodníky na ME z Dánska, sedmi z Malty, sedmi z Německa a dvěma z USA. 

 


 
„Před závodem jsme opět trénovali s našimi kamarády z Malty, se kterými jsme tentokrát na oplátku sdíleli člun za jejich přátelské bezplatné půjčení lodí při zimním soustředění na Maltě,“ dodala Nikol Staňková.

 


 
Kompletní výsledky: https://www.manage2sail.com/e/event/279dcc3b-af46-491e-bf1b-5c7610271d59#!/results?classId=30bd859d-132d-473d-93c3-b3cfc3b31171


 

 


SpS se přesouvá do polského Dziwnova, kde mladé závodníky o nadcházejícím víkendu čeká poslední kvalifikační závod na mistrovství Evropy. Zúčastní se ho i František Burda (JK Česká Lípa), který nestartoval v Dánsku, ale vyhrál v Polsku  Pohár Zlocienica.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Na juniorském mistrovství světa v olympijském kiteboardingu (2022 Formula Kite Youth U21 World...

V neděli 22. května jsme uzavřeli Mistrovství Evropy olympijské třídy iQFoil, které se jelo na...

Mistrovství světa olympijské třídy ILCA 7 začíná dnes v Riviera Nayarit v Mexiku. Závodit se b...

Mistrovství Evropy olympijské třídy iQFoil odstartovalo 17. května na stejném místě, kde vloni...

Juniorské mistrovství světa v olympijském kiteboardingu začíná.

Zobrazit všechny články


nahoru