Titul na ME třídy 29er

Eva Skořepová | 09.07.2024

V polské Gdyni se první červencový týden konalo Mistrovství Evropy třídy 29er a Karolína Lojková s Petrem Pelnářem si odvážejí titul v kategorii U17 mix.



Závod proběhl v rámci 25. ročníku Gdynia Sailing Days a přivítal 138 posádek z 24 zemí. Baltské moře připravilo náročné podmínky i pro ty nejzkušenější závodníky.
 
Z českých posádek se na start postavili Adam Winkler s Kristianem Bezuškem, Nela Viščorová s Annou Košťálovou a Karolína Lojková s Petrem Pelnářem. Medaile se rozdělovaly v kategoriích ženy, muži a mix, jak pro starší závodníky, tak pro posádky do 17 let.

 


 
Po třech dnech kvalifikace se Karolína Lojková s Petrem Pelnářem dostali z 31. místa do zlaté skupiny. I v dalších třechfinálových dnech si vedli dobře a vybojovali celkové 43. místo a zlato v kategorii U17 mix.

 


 
„Byl to pro nás první velký závod, 5 dnů v náročných podmínkách se silným větrem. V kvalifikačních rozjížďkách se nám dařilo dojíždět většinou do 9. místa, a tím jsme si zajistili postup do zlaté skupiny. Ve finálových rozjížďkách to už bylo velmi náročné, jakákoli chyba se dala těžko napravit. Z titulu máme obrovskou radost,“ uvedla naše posádka.

 

 

 

Ani ostatní dva české týmy nejely vůbec špatně – na 6. místě ve stříbrné skupině (51. místo celkově) skončili Adam Winkler s Kristianem Bezuškem a na 33. místě (78. místo celkově) ve stříbrné skupině (78. místo celkově) Nela Viščorová s Annou Košťálovou.
 
Kompletní výsledky: https://int29erclass.ourclubadmin.com/event-results.php?event=312

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V italské Gizzerii na mistrovství světa do 21 let v olympijské třídě Formula Kite se Vojtěch K...

Na konci června se v Marina de Carrara sjelo 277 nejlepších optimistů, aby v týdenním zápolení...

Naše olympioničky Zosia Burska a Sára Tkadlecová i Kateřina Švíková pilně trénují v Marseiile,...

V italské Gizzerii bojuje Vojtěch Koška na mistrovství Evropy do 21 o medaile.

Mistrovství Evropy Youth & Junior ve třídě  iQFoil bylo ve středu 3. 7. slavnostně zahájen...

Zobrazit všechny články


nahoru