V Argentině skončilo mistrovství světa v olympijské třídě ILCA 6

Eva Skořepová | 12.01.2024

V Argentině v Mar del Plata se od 3. do 10. ledna konalo mistrovství světa v olympijské třídě ILCA 6. Závod byl zároveň druhou kvalifikací na olympijské hry v Paříži 2024, bojovalo se o sedm míst. I když se Češkám nedařilo, ke kvalifikačním místům se ani nepřiblížily, vezou si cenné zkušenosti.


 

Alessia Palanti se ze zdravotních důvodů ze závodu odhlásila. Kláře Himmelové se nedařilo a teprve 17letá Linda Dokoupilová sbírala první zkušenosti mezi dospělými. Linda vybojovala 89. místo, ale zajela několik pěkných rozjížděk, v té poslední dojela pátá ve stříbrné skupině. Klára skončila celkově 92. ze 101 závodnic.

 

Zvítězila Dánka Anna Marie Rindom, nyní již čtyřnásobná mistryně světa a úřadující olympijská vítězka, před Američankou Charlottou Rose a Belgičankou Emmou Plasschaert.

 

 

„Závod byl pro mě velmi psychicky náročný a vůbec se mi nepovedl. Jsem z toho smutná, ale je důležité se z toho poučit,“ uvedla Klára Himmelová. 

 

„Byla to pro mě veliká zkušenost. Závod představoval dlouhý a náročný týden jezdění v silném větru a velkých vlnách. Zjistila jsem, co je potřeba zlepšit, a jsem rada, že se mi povedlo zajet i pár hezkých rozjížděk,“ zhodnotila Linda Dokoupilová, která ukázala, že naší velkou olympijskou nadějí do budoucna.

 

Více o závodě a kompletní výsledky: https://2024ilca6women.ilca-worlds.org

 

Linda Dokoupilová v Argentině zůstává, protože zde v neděli začne závodit na juniorském mistrovství světa třídy ILCA 6. Mezi juniory bude Česko reprezentovat Federico Falc z YC CERE.

 

Více zde: https://2024ilca6youth-men.ilca-worlds.org/

 

 

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Dnes v Argentině začíná mistrovství světa v olympijské třídě ILCA 6. Závod je zároveň druhou k...

Kristýna Piňosová z RODOP iQFoil týmu potvrdila, že právem obhájila titul Jachtaře roku, a v b...

Na letošní 32. ročník tradiční mikulášské regaty dorazilo rekordních 580 závodníků. Mezi nimi ...

Kristýna Piňosová z RODOP iQFoil týmu je po dvou závodních dnech na juniorském mistrovství svě...

Náš hvězdný tým začíná dnes závodit v brazilském Búzios juniorském mistrovství světa World Sai...

Zobrazit všechny články


nahoru