V Argentině začíná souboj o sedm olympijských míst

Eva Skořepová | 05.01.2024

Dnes v Argentině začíná mistrovství světa v olympijské třídě ILCA 6. Závod je zároveň druhou kvalifikací na olympijské hry v Paříži 2024, bojovat se bude o sedm míst. Na startu se v Mar del Plata představí dvě české reprezentantky Klára Himmelová a Linda Dokoupilová.


 

 

Obě zde absolvovaly několik tréninkových dní za silného větru až 30 uzlů a na závod se těší. Předpověď slibuje parádní jachtařské podmínky. Závodit se bude šest dnů, vítězka bude známá ve středu 10. ledna. Na startu je 102 závodnic ze 46 zemí.

 

 

Závodit bude mimo jiné současná mistryně světa Maďarka Maria Erdi. Nechybí ani bývalá olympijská vítězka a čtyřnásobná mistryně světa, holandská jachtařka Marit Bouwmeester. Třetí velkou hvězdou akce je Dánka Anna Marie Rindom, trojnásobná mistryně světa a úřadující olympijská vítězka.  

 

 

„Do Argentiny jsem přijela jsem 28. prosince. Od 29. 12. do 3. 1. jsem trénovala. Každý den byly úplně jiné podmínky, silné proudy měly vliv zvlášť při slabém větru. Mar del Plata je docela těžké, ale krásné místo na jachting. Lidé jsou tu milí, trenéra zde mám místního, takže je skvělé, že zná místní podmínky. Závod si chci hlavně užít, cílem je dostat se do zlaté skupiny. O sedm kvalifikačních míst budou bojovat závodnice z dvaceti dosud nenominovaných států, uvidíme, jak se nám bude dařit,“ uvedla Klára Himmelová.  

 

 

„Jsem moc ráda, že mám možnost se tohoto závodu zúčastnit a učit se od těch nejlepších. Chtěla bych hlavně nasbírat zkušenosti a zajet co nejlépe to půjde. Uvidím, jak se mi podaří obstát v této silné konkurenci,“ dodala teprve sedmnáctiletá Linda Dokoupilová, která odjela do Argentiny i se svým trenérem Romanem Babickým.

 

 

Podaří se našim jachtařkám kvalifikovat na olympiádu i bez nemocné Alessie Palanti? Prosadí se v takové konkurenci? Držte palce!

 

Závod sledujte zde: https://2024ilca6women.ilca-worlds.org

 

 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Kristýna Piňosová z RODOP iQFoil týmu potvrdila, že právem obhájila titul Jachtaře roku, a v b...

Na letošní 32. ročník tradiční mikulášské regaty dorazilo rekordních 580 závodníků. Mezi nimi ...

Kristýna Piňosová z RODOP iQFoil týmu je po dvou závodních dnech na juniorském mistrovství svě...

Náš hvězdný tým začíná dnes závodit v brazilském Búzios juniorském mistrovství světa World Sai...

Český tým už odletěl do Brazílie, kde v pátek v Búzios začíná registrace na juniorské mistrovs...

Zobrazit všechny články


nahoru