Dvě české posádky v první desítce na ME třídy Cadet

Eva Skořepová | 23.08.2022

V anglickém Torquay se jelo mistrovství Evropy lodní třídy Cadet, na kterém startovalo celkem 85 lodí. Česko reprezentovaly posádky Jachtklubu Toušeň Adam Winkler/Berenika Cvikrová a Luděk Růžička/Tomáš Jiřička, YC Neratovice Tereza Dítětová/Anna Marie Dítětová a ČYKu Annamaria Kramplová/Martin Morgan Šebor.


 

Závodu předcházelo mistrovství Anglie, které se odjelo ve větru 3–5,5 uzlu. Z našich posádek se umístili nejlépe Adam Winkler s Berenikou Cvikrovou na 20. místě z 55 lodí. Další umístění: Tereza Dítětová/Anna Marie Dítětová 29. místo, Annamaria Kramplová/Martin Morgan Šebor 33. místo, Luděk Růžička/Tomáš Jiřička 45. místo.

 

 

První den na mistrovství Evropy zažila česká výprava už dlouho nepoznanou radost. V první rozjížďce zvítězila neratovická posádka Tereza Dítětová/Anna Marie Dítětová, na 4. místě byli Toušeňáci Adam Winkler/Bereniika Cvikrová, na 7. místě posádka ČYKu Anna Marie Kramplová/Martin Morgan Šebor a úspěšný vstup do závodu završila 13. místem poslední česká posádka Luděk Růžička/Tomáš Jiřička z Jachtklubu Toušeň. Ve druhé rozjížďce už se tolik nedařilo a změna větru o 40 stupňů na první stoupačku byla bohužel proti všem českým posádkám. 17. místo Adama Winklera s Berenikou Cvikrovou, 23. místo sester Dítětových, 29. místo Luďka Růžičky s Tomášem Jiřičkou a 32. místo Anny Marie Kramlové s Martinem Morganem Šeborem jsou však lepším vstupem pro všechny posádky, než jakého umístění dosáhly na předchozím tréninkovém mistrovství Anglie.

 

 

Také v dalších rozjížďkách braly české posádky umístění na bedně. 1. a 2. místo brala neratovická posádka Tereza Dítětová / Anna Marie Dítětová, 3. místo toušeňská posádka Luděk Růžička/Tomáš Jiřička. V celkovém pořadí po pěti rozjížďkách to znamenalo umístění tří českých posádek v TOP 10 mezi 85 posádkami.

 


 
I po zbytek závodu pokračovaly naše posádky ve skvělých výkonech a celkově skončily sestry Dítětovy na osmém a Adam Winkler s Berenikou Cvikrovou na devátém místě! Luděk Růžička s Tomášem Jiřičkou obsadili 15. místo a čtvrtá česká posádka Annamaria Kramplová a Martin Morgan Šebor z ČYKu skončili na 41. místě.


Více zde: https://rtyc.org/event/international-cadet-class-european-championships/

 

Starší články z kategorie Závody

Tří závodů ICZ RODOP české jachtařské ligy se zúčastnilo celkem 15 týmů z jachtklubů ze všech ...

Lipenská přehrada, zahalená do šedivých mračen, přivítala v sobotu 20. srpna závodníky a mistr...

Od 13.8.2022 do 20.8.2022 se konalo tradiční letní soustředění mládeže v YCR Jachting Roudnice...

Od 25. do 29. června se ve francouzském Quiberonu konalo mistrovství Evropy lodní třídy Moth. ...

V termínu 2.–7. 8. se vydala hojně obsazená evropářská skupina na veteránské mistrovství Evrop...

Zobrazit všechny články


nahoru