Mistři republiky korunováni na Nových Mlýnech

Eva Skořepová | 03.10.2023

O prodlouženém zářijovém víkendu 28. 9.­–1. 10. se na Nových Mlýnech odjela Burčáková regata. Pro třídy ILCA 6 a Fireball byla mistrovstvím ČR, pro třídy ILCA 7. Evropa, Finn, Cadet a 420 závodem Českého poháru.



 

 
Podařilo se odjet deset rozjížděk, ve čtvrtek a sobotu se odjelo po čtyřech rozjížďkách v silnějším středním větru, který se občas vyšplhal i přes 10 m/s, a mezi to se vklínily dvě páteční rozjížďky za slabého až velmi slabého větru. Zejména v prvních dvou dnech komplikoval závodníkům jejich snažení nepříznivý jižní směr větru. V neděli se již nevyplulo a závod byl po poledni ukončen.
 


Ve třídě ILCA 6 zvítězil a titul mistra ČR získal Jakub Halouzka (MYK), před Lindou Dokoupilovou (Jachtklub Brno) a Alesií Palanti (YC CERE).
 

 


V třídě Fireball se s podmínkami na trati nejlépe vypořádali Jiří Parůžek s Jakubem Košvicou (Jachtklub Toušeň/YC LS BRNO) a s odstupem sedmi let tak vybojovali svůj druhý mistrovský titul. Šest dojezdů na druhém místě zajistilo stříbrnou medaili posádce Milan Čáp – Filip Procházka (YC Neratovice) a na třetí příčku se stabilními výkony vyšplhali Petr Kořan s Milanem Kvasnikem (YC Neratovice).
 
Vítězství na MČR také zpečetilo posádce Parůžek – Košvica první místo v celkovém hodnocení poháru ČR. V pořadí je následují Martin Kubový s Romanem Ročkem (Jachtklub Toušeň/YC Neratovice), kterým se po vydařeném ME na Mlýnech pro změnu vůbec nedařilo, a boj o třetí místo díky výsledku na mistrovství dopadl nejlépe pro Petra Kořana a Milana Kvasnika.
 

 

 


Třídu ILCA 7 ovládl Viktor Teplý (Jachtklub Brno), třídu Finn Jiří Hýža (Jachtklub Brno), třídu Evropa Richard Kafka (YC Velké Dářko), třídu Cadet sestry Dítětovy (YC Neratovice) a třídu 420 sestry Vychovy (YC Neratovice).
 
Kompletní výsledky: https://www.sailing.cz/vysledky/232166


 
Foto Zdeněk Parůžek a Petra Ramešová
 

Starší články z kategorie Závody

O víkendu 23. a 24. září se na Rozkoši uskutečnil obnovený tradiční podzimní závod Fair Play. ...

Pod zříceninou hradu Děvičky na Nových Mlýnech o víkendu 23.–24. 9. závodily tři lodní třídy, ...

Od 18. do 25. 9. 2023 probíhalo na Balatonu Mistrovství Evropy v lodní třídě Pirát. Přihlášeno...

Mistrem ČR ve třídě RS Vareo pro rok 2023 se na domácí vodě stal úřadující mistr Evropy a nově...

Ve Slovinsku se od neděle 17. do pátku 22. září konalo mistrovství Evropy, kde se sešlo 70 Fir...

Zobrazit všechny články


nahoru