Mistrovství světa třídy Cadet v Belgii

Eva Skořepová | 01.08.2023

V pátek 28. 7. skončilo v belgickém Nieuwpoortu mistrovství světa v lodní třídě Cadet. Během závodu panovaly rozličné podmínky a vítr od 4 až přes 30 uzlů, ve kterém se zejména s ohledem na krátké a vysoké vlny dva dny ani nezávodilo.



 
Našim nejlepším posádkám se dařilo skvěle ve středním a silném větru, kdy Adam Winkler s Berenikou Cvikrovou dokázali dojíždět pravidelně v první desítce včetně dvou umístěních na třetím místě. Horší dojezdy ve slabém větru je ale odsunuly na konečné 15. místo, které je přesto skvělým úspěchem a jedním z historicky nejlepších cadetských výsledků z MS.

 


 
Podobně na tom byly s úspěšností i Tereza Dítětová a Anna Marie Dítětová, které také byly schopné v silnějším větru dojet třikrát v první desítce, ale výsledky ve slabším větru je posunuly na konečné 24. místo.

 

 

Celkově se zvládlo odjet 11 rozjížděk a akce MS se zúčastnilo celkem 10 českých Cadetů, z nichž 6 závodilo v hlavním závodě MS v poli 56 lodí z 9 zemí a další 4 české posádky závodily ve fleetu Promotional, kde bylo 34 lodí. Pro naprostou většinu ostatních českých posádek to byla první zkušenost s akcí typu MS a v náročných větrných i proudových podmínkách sbíraly převážně zkušenosti a umístily se ve druhé polovině startovního pole.

 


 
Výsledky: https://www.cadet2023.com/results/


 


 
 

Starší články z kategorie Závody

Od neděle 23. do pátku 28. se konalo na vodní nádrži Nechranice Mistrovství světa v lodní tříd...

V neděli  23. 7. bylo na hrázi vodní nádrže Nechranice při západu slunce zahájeno Mistrovství ...

V sobotu 22. 7. bylo v belgickém Nieuwpoortu zahájeno mistrovství světa v lodní třídě Cadet za...

Od 10. do 14. července se v clubu Vallensbak u Kodaně konalo mistrovství světa lodní třídy Evr...

Ve dnech 15. a 16. července byl YC LS BRNO pořadatelem závodu, tradičně podporovaným brněnskou...

Zobrazit všechny články


nahoru