Mistrovství Evropy třídy Optimist v Dánsku

Eva Skořepová | 09.08.2022

V sobotu 6. srpna skončilo Mistrovství Evropy třídy Optimist v dánském Sønderborgu. Startovalo na něm 142 závodníků a 111 závodnic ze 41 zemí z celého světa.


 

První dva dny foukal střední vítr, dva dny slabý vítr a poslední den skoro vůbec. Český tým ve složení Beata Dokoupilová, Julie Čaganová (obě Jachtklub Brno), Tereza Chlumská (JK Staré Splavy), Liliana Dymáková (YC Vysoké Mýto), Tomáš Peterka (Český Yacht Klub), Richard Kováč (JK Prostějov) a František Burda (JK Česká Lípa) pod vedením trenérky Nikol Staňkové v Sonderborgu trénoval asi týden před závodem.

 

 

Po prvním dnu byl na skvělém děleném 9. místě Tomáš Peterka, když první rozjížďku dokončil jako pátý a druhou jako desátý ve své skupině. Dobře jezdila také Beata Dokoupilová, která se nakonec jako jediná z českého týmu dostala v kategorii dívek do zlaté skupiny a obsadila konečné 32. místo.  Zbylé tři české dívky závodily ve stříbrné skupině. Tereza Chlumská skončila na 61. místě, měla několik krásných dojezdů v první desítce, bohužel ji o lepší výsledek připravili dva předčasné starty. Julie Čaganová byla na 88. místě, Liliana Dymáková skončila na 102. místě.

 

 

Chlapcům zlatá skupina nevyšla, ve stříbrné bojovali Tomáš Peterka, který zbytek závodu ve slabším větru už nedokázal zajet tak dobře jako první den, a František Burda, kterého o zlatou skupinu připravil jeden předčasný start. Pro Tomáše z toho nakonec bylo 74. místo, pro Františka Burdu 83. místo a pro Richarda Kováče, který závodil v bronzové skupině, 120. místo.

 

 

Výsledky i tracking rozjížděk najdete zde:
https://2022europeans.optiworld.org/en/default/races/race

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Od pondělka 1. 8. do čtvrtka 4. 8. se jela základní část iQFoiL Youth & Junior Games na La...

Dnes naši mladí závodníci odjeli první dvě rozjížďky na Mistrovství Evropy lodní třídy Optimis...

V termínu 20.–24. 7. proběhl v jihoitalské Gizzerii závod Kite Foil World Series. Zúčastnilo s...

Integra 2022 Czech iQFoil Championship – první ze dvou šampionátů, které se nyní odehrávají v ...

V holandském přístavu Scheveningen nedaleko Haggu skončilo ve čtvrtek 14. července juniorské m...

Zobrazit všechny články


nahoru