Optimisti v Polsku

Eva Skořepová | 21.09.2021

38 našich závodníků třídy Optimist se vydalo do Dziwnova na mezinárodní mistrovství Polska. Byli mezi nimi i členové reprezentačního družstva pod vedením Nikol Staňkové, které před závodem na místě celý týden trénovalo. Většina dalších z různých klubů ČR jela na závod hlavně sbírat zkušenosti.




Moře bylo rozbouřené, foukal silný vítr a děti si užily obrovské vlny. Od pátku 17. 9. se začalo závodit. První den na volném moři, druhý a třetí den již byly podmínky takové, že se z důvodu bezpečnosti závodilo na jezeře před Kamenem Pomorskim. Závodníci byli rozlosovány do čtyř skupin po 85 lodích. V neděli pak byli zařazeni podle pořadí do zlaté, stříbrné, bronzové a emeraldové skupiny.

 


Nejlépe z našich si vedl Jan Valenta z YC CERE, který vyrovnanými výkony vybojoval konečné 29. místo z 340 závodníků z několika zemí. Vítězstvím v jedné z rozjížděk zlaté skupiny se blýskl Jiří Tomeš z JK Česká Lípa, který nakonec kvůli jednomu předčasnému startu a poslední pokažené jízdě skončil celkově na 32. místě. Do zlaté skupiny se vešli ještě Beáta Dokoupilová z Jachtklubu Brno, Jeremiáš Přikryl z LS Kroměříž, Tomáš Peterka z Českého Yacht Klubu, Lukáš Krč z YC Prostějov, Federico Falc z YC CERE a Richard Kováč z JK Prostějov.

 

 

Celkové výsledky a info závodě: http://2021.sailingnet.pl/mmpsko/results.html 

 
Foto Martin Houska a ruský tým

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Český reprezentant v olympijské třídě ILCA 7 Benjamín Přikryl vyhrál mistrovství Ibérie, které...

Od 1. do 7. září se na Lago di Garda v klubu Fraglia Vela Malcesine konalo mistrovství světa l...

Plzeňská závodnice Kateřina Altmannová si v chorvatském Bolu na mistrovství Evropy juniorů v o...

Jubilejní 20. ročník odložené Pálavské regaty se konal 10.–12. září na Nových Mlýnech v malebn...

26.–31. srpna se ve Valencii konalo mistrovství světa v lodní třídě 29er, kterého se zúčastnil...

Zobrazit všechny články


nahoru