Úspěch tříd ILCA 6 a 7 na Wolfgangsee

Eva Skořepová | 21.08.2023

O víkendu 12.–13. 8. se v Rakousku konala 44. Laser Grand Prix regata v UYC, v St. Gilgenu na krásném jezeře Wolfgangsee. Zúčastnilo se ve dvou lodních třídách celkem 84 závodníků ze šesti zemí. I přes nepřízeň počasí se nakonec po prodloužení posledního možného startu podařilo závod odjet. 



 
Na startu se sešlo 45 lodí IlCA 6 včetně 9 našich závodníků. Pro Beátu Dokoupilovou (Jachtklub Brno), Jendu Valentu (YC CERE) a Jirku Tomeše (Jachtklub Česká Lípa) to byl pod vedením Romana Babického zároveň první závod na nové lodní třídě. A pro mladé naděje to byla parádní premiéra, získali pro Českou republiku celé pódium. Jirka závod vyhrál, Jenda stříbrný a bronz si odváží Linda Dokoupilová. Pátá Beáta a v první desítce na 9. místě bodovala ještě Markéta Kališová (Jachtklub Brno). V kategorii dívek Linda zvítězila a Beáta získala stříbro. 

 


 
Ve třídě ILCA 7 mezi 39 loděmi závodilo 7 Čechů. A také byli úspěšní, obsadili první dvě příčky, když Karel Hrubý (Jachtklub Brno) závod vyhrál a stříbro si odváží Štěpán Novotný (Jachtklub Cheb). 

 

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Mistrovství světa olympijských tříd, které bylo zároveň první olympijskou kvalifikací skončilo...

Mistrovství světa olympijských tříd, které je zároveň první olympijskou kvalifikací a jede se ...

Zatímco Zosia Burska a Sáta Tkadlecová ve třídě 49erFX mají za sebou celou kvalifikační číst a...

Mistrovství světa olympijských tříd bylo včera zahájeno v Haagu. 

Český tým se chystá na první olympijskou kvalifikaci – na mistrovství světa v Haagu Od...

Zobrazit všechny články


nahoru